ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 0 0
Βρείτε μας

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ταξί στην απαγόρευση κυκλοφορίας και πώς; Η Ομοσπονδία Ταξί και η Beat προχώρησαν σε διευκρινίσεις για τη λειτουργία και τα μέτρα προστασίας.

Σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας η απαγόρευση κυκλοφορίας, και ανάμεσα στα πολλά ερωτήματα των πολιτών είναι το εάν μπορούν να χρησιμοποιούν ταξί.

Πλήττεται ο ΚΑΔ των ταξί;

Δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση κυκλοφορίας των ταξί, ούτε περιορισμός για τον αριθμό των ατόμων που μετακινούνται με αυτά, διευκρινίζει η Ομοσπονδία Ταξί μετά την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων για τον κορονοϊό.

Με ανακοίνωσή της στo Facebook και μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Μεταφορών, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι τα μέτρα δεν θα επηρεάσουν την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων.

Η ανακοίνωση:

«Προς αποφυγή παρερμηνείας των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, η Ομοσπονδία (μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταφορών) σας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει καμία ρητή απαγόρευση κυκλοφορίας ούτε κάποιος περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που μετακινούνται με Ταξί. Αύριο το πρωί θα υπάρχει νέα επικοινωνία με το ΥΜΕ. Για ό,τι νέο προκύψει θα βγει ενημερωτική ανακοίνωση», αναφέρει η Ομοσπονδία Ταξί σε ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook.

Τι απαντούν οι οδηγοί ταξί

Και η Beat, όμως, σε ενημερωτικό email, αναφέρει ότι η λειτουργία των ταξί συνεχίζεται κανονικά. Τι ισχύει όμως για τις μετακινήσεις με ταξί;

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξί;

Πρέπει να έχετε ταυτότητα ή διαβατήριο και τη βεβαίωση μετακίνησης. Αν πηγαίνετε στη δουλειά σας πρέπει να έχετε μαζί σας την βεβαίωση τύπου Α, ενώ για τις μεμονωμένες μετακινήσεις πρέπει να έχετε τη βεβαίωση τύπου Β, σε έντυπη μορφή, είτε μέσω SMS στο 13033.

Μέχρι πόσα άτομα μπορούν να μπουν στο ταξί;

Όπως έχει οριστεί, σε κάθε ταξί θα πρέπει να επιβιβάζεται μόνο ένας επιβάτης, σύμφωνα με το ενημερωτικό της Beat. Επομένως, στο όχημα θα είναι ο οδηγός του ταξί και ο επιβάτης.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, κορονοϊός, COVID-19, ταξί, Ταξί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK