ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 11
Βρείτε μας

Από την Τρίτη θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα αξιοποιήσει για τους ελέγχους και τα drones.

Την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τη σοβαρότητα της κατάστασης υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος επισημαίνοντας ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι μέτρο τιμωρητικού χαρακτήρα αλλά προστατευτικού. 

Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, διευκρίνισε ότι σήμερα που είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου θα γίνονται συστάσεις και συμβουλές στους πολίτες.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι από την Τρίτη «δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Από τις 06:00 οπότε και τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και λιμενικοί πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλη την χώρα.

Στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται και τα drones που θα βοηθήσουν στον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου, το οποίο έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα https://forma.gov.gr , η οποία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
πρόστιμο, Ελληνική Αστυνομία, COVID-19, κορονοϊός, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK