14:54 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2306)
0 10
Βρείτε μας

Συνεχίζονται τα μέτρα ασφαλείας ενάντια στον κορονοϊό. Απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Απαγόρευση η είσοδος σε κάθε υπήκοο Τουρκίας.

Σε εφαρμογή βρίσκεται από σήμερα, 23 Μαρτίου - και έως τουλάχιστον τις 15 Απριλίου - το μέτρο της απαγόρευσης πτήσεων από και προς την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Όσον αφορά, μάλιστα, την περίπτωση της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή και όλων των θαλάσσιων και σιδηροδρομικών δρομολογίων με τη γειτονική χώρα, ενώ απαγόρευσε την είσοδο σε κάθε υπήκοο Τουρκίας.

Από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται οι Έλληνες υπήκοοι, οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, καθώς και τα εμπορευματικά δρομολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, η Τουρκία είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των συνόρων τόσο με την Ελλάδα, όσο και με τη Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις τόσο προς την Ιταλία, όσο και την Ισπανία – χώρες με τον υψηλότερο αριθμό νεκρών και κρουσμάτων του COVID-2019 στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, ανάλογα με την εξέλιξη του θανατηφόρου ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο ιός έχει «κολλήσει» 624 άτομα στην Ελλάδα, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 15, παρότι οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 θανάτους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2306)
Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, σύνορα, Τουρκία, πτήση, πτήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK