13:48 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2305)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, οι επιπτώσεις της οποίας είναι ορατές και στην Ελλάδα.

Στην υλοποίηση εθνικού σχεδίου δράσης για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως η κυβέρνηση παρέλαβε 565 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες προστέθηκαν ακόμη 80 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα.

«Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό» συμπλήρωσε.

Όπως σήμερα, σήμερα είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ (σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και ΜΑΦ (σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).

Συνολικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι διαθέσιμες πάνω από 2.000 κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι εγκρίθηκαν 2.145 προσλήψεις.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει δώσει τεράστια μάχη τον τελευταίο μήνα ώστε να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό υλικό και ευχαρίστησε την Κίνα για την προσφορά της.

Επανέλαβε εξάλλου πως σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί η πανδημία χρειάζεται κάθε βοήθεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική, τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2305)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, ΜΕΘ, Βασίλης Κικίλιας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK