ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1747)
0 10
Βρείτε μας

«Δυστυχώς σήμερα παρά το λοκ ντάουν, δεν είδα καμία διαφορά στην κίνηση από τις προηγούμενες μέρες. Ευχαριστούμε όσους το έχουν καταλάβει και μένουν σπίτι. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει καθολικό».

Την ανάγκη των πολιτών να εφαρμόσουν τα έκτακτα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, επισημαίνει ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου «Σωτηρία», Γιώργος Χειλάς.

«Κοιτάζεις το συνάδελφο σου μέσα στα μάτια, ξέρεις ότι φοβάται, αλλά κάθεται μέσα στη νύχτα ξάγρυπνος και κοιτάζει το ένα περιστατικό μετά το άλλο. Καθόμαστε στα επείγοντα 15 και 16 ώρες την ημέρα», ανέφερε ο γιατρός του «Σωτηρία» στο ΑΜΠΕ, που δέχεται το 60-70% των περιστατικών κορονοϊού στη χώρα.

«Δυστυχώς σήμερα παρά το λοκ ντάουν, δεν είδα καμία διαφορά στην κίνηση από τις προηγούμενες μέρες. Ευχαριστούμε όσους το έχουν καταλάβει και μένουν σπίτι. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει καθολικό. Εμείς δεν θέλουμε χειροκρότημα. Αλλά επειδή ρισκάρουμε τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας, όσο δύσκολο κι αν είναι, παρακαλώ τον κόσμο να μείνει σπίτι υγιής», τονίζει με έμφαση ο κ Χειλάς.

Στη συνέχεια, ο πνευμονολόγος υπογραμμίζει ότι καθημερινά αυξάνεται η δουλειά και οι διασωληνώσεις, κάτι που αποτυπώνεται και σε όσα λέει στην καθημερινή επίσημη ενημέρωση που γίνεται από τον κ. Τσιόδρα.

Ακόμη, ο κ. Χειλάς, μιλά για τη διαφορά του COVID-19 με την εποχική γρίπη και αναφέρεται και στις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία: «Βεβαίως νοσεί ένα μικρό κομμάτι σοβαρά, αλλά από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 20%, απαιτεί διασωλήνωση.Το 90% του κόσμου θα το περάσει χωρίς να το καταλάβει. Η διαφορά όμως με τη γρίπη είναι ότι οι σοβαρά νοσούντες θα το περάσουν με διασωλήνωση. Άρα θα απαιτηθούν κρεβάτια, άρα μείνετε μέσα να περιορίσετε την μετάδοση, γιατί δεν είναι μόνο το δικό μας σύστημα με ελλείψεις. Όλα τα υγειονομικά συστήματα βρέθηκαν απροετοίμαστα, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δημοσιεύσεις ήδη από το 2015, περί πιθανής πανδημίας από κορονοϊό σε επιστημονικά περιοδικά, όπως το Nature».

Μάλιστα, ο κ. Χειλάς, σημείωσε ακόμη πως 6 στους 10 πνευμονολόγους στο «Σωτηρία» είναι άνω των 60 ετών και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης.

 «Δουλεύουμε με ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρούς, νοσηλευτές. Και τα καταφέρνουμε. Χρειαζόμαστε μέτρα ατομικής προστασίας. 'Αλλοτε έχουμε. 'Αλλοτε δεν έχουμε. Χρειαζόμαστε ενίσχυση. Σήμερα ήμασταν εντάξει γιατί είχαμε πάρει την ενίσχυση του Σαββάτου». Ποια εικόνα όμως κυριάρχησε από την σημερινή μέρα; «Λόγω του ότι αντιμετωπίζουμε κάτι πρωτόγνωρο, ο φόβος και η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε» στα μάτια όλου του προσωπικού».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1747)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, κρούσματα, νεκροί, νοσοκομείο Σωτηρία, γιατρός, COVID-19, Ελλάδα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK