08:24 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2476)
0 10
Βρείτε μας

Πολλή κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της ανόδου της θερμοκρασίας στην εξέλιξη του κορονοϊού. Οι πρώτες εκτιμήσεις.

Ενώ η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα και την Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αρκετή «κουβέντα» γίνεται για τις επιπτώσεις της ανόδου της θερμοκρασίας στην εξέλιξη της νόσου.

«Η θερμοκρασία παίζει ένα ρόλο. Έχουν γίνει και κάποιες μελέτες τώρα για τον νέο κορονοϊό που δείχνουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει τη μεταδοτικότητα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής.

Και συμπλήρωσε: «Ακόμη και ένας βαθμός Κελσίου, μειώνει τη μεταδοτικότητα του ιού».

Σε κάθε περίπτωση, όμως – όπως έσπευσε να διευκρινίσει – αυτό «δεν πρέπει να μας εφησυχάζει».

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε τη Δευτέρα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για τον ιό.

«Είναι ένα ιός ο οποίος δεν αγαπάει τον καλό καιρό, και να μας βοηθήσει και αυτό στην μείωση της εξάπλωσης του ιού στην πατρίδα μας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει η καμπύλη να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδη»

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσάκρης υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή «υπάρχει μια αύξηση των περιστατικών, κάτι που το περιμέναμε», ενώ εκτίμησε ότι «οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες».

Ειδική αναφορά έκανε και στην τήρηση όλων των έκτακτων μέτρων, κάτι το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό για την ανάσχεση της εξάπλωσης του COVID-2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται 695, ενώ οι νεκροί διαμορφώνονται σε 17.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2476)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, κοροναϊός, υψηλές θερμοκρασίες, θερμοκρασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK