15:57 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2035)
0 12
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρέθηκαν 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Στην κριτική κατά της κυβέρνησης για το γεγονός πως τέθηκαν σε καραντίνα όσοι επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «αποτρέψαμε υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως βρέθηκαν 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Όπως είπε, δεδομένης της έξαρσης της πανδημίας κορονοϊού στην Ισπανία και κυρίως στα βόρεια της χώρας, αποφασίστηκε η απομόνωση των επιβατών.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, 21 επιβάτες – οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Αθήνα – βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με τους ελέγχους να συνεχίζονται.

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε εξάλλου τα μέτρα από αύριο Τετάρτη θα αυστηροποιηθούν. «Ας αφήσουμε όλοι τα τερτίπια, τις προφάσεις και ας συμμορφωθούμε» πρόσθεσε.

Σημείωσε ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφία δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, 1,3 εκατ. SMS διεκπεραιώθηκαν, ωστόσο ένα ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Έλεγχοι

Σχετικά με ελέγχους πολιτών που νοσούν, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σήμερα Τρίτη έγιναν 17 έλεγχοι και όλοι βρέθηκαν στα σπίτια τους.

Έγιναν επίσης 161 έλεγχοι σε ανθρώπους που πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα και οκτώ βρέθηκαν εκτός σπιτιού. Στους οκτώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ.

Διευκρινίσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η φόρμα Α πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη, αλλιώς είναι άκυρη.

Παράλληλα, για τους εργαζόμενους εταιρειών κοινοχρήστων είπε πως χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη συν οι διευθύνσεις όπου μεταβαίνουν.

Ωράριο σούπερ μάρκετ

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως με δεδομένο ότι η κατάσταση στα σουπερ μάρκετ ομαλοποιήθηκε, αλλάζει εκ νέου το ωράριο.

Όπως σημείωσε θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή από 07.00 μέχρι 21.00 και το Σάββατο από 07.00 έως 20.00. 

Σε ό,τι αφορά την Κυριακή θα είναι κλειστά.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2035)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Ισπανία, Ελλάδα, κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK