ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1715)
0 10
Βρείτε μας

Ειδική αναφορά στα φάρμακα και τις κλινικές δοκιμές που γίνονται για την θεραπεία του κορονοϊού έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Επιπλέον 48 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να αγγίζει τους 743, ενώ οι άνθρωποι που έχουν χάσει τις ζωές τους μέχρι στιγμής φτάνουν τους 20, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός λοιμωξιολόγος, απαντώντας σε ερώτηση για το φάρμακο για τον COVID-19, εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η θεραπεία του ιού είναι ένα επιστημονικό θέμα, ενώ γίνονται κλινικές μελέτες με αυστηρά πρωτόκολλα σε παγκόσμιο επίπεδο για να ανιχνευθεί ποιος και πότε ωφελείται περισσότερο από την θεραπεία.

«Φαίνεται πως ωφελούνται περισσότερο από τη θεραπεία άνθρωποι που βρίσκονται στα μέτρια προς σοβαρά στάδια της νόσου, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αρκετά. Για αυτό και συμμετέχουμε σε κλινικές μελέτες. Είναι ένας καινούργιος ιός, θέλουμε περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για να απαντήσουμε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως είναι πολύ πρώιμο να πούμε ότι πρέπει να πάρει κάποιος έγκαιρα εντός 48ωρου θεραπεία όπως δίνεται για την γρίπη και ιδιαίτερα με φάρμακα που είναι τοξικά και θέλουν ιατρική παρακολούθηση, όμως επεσήμανε πως υπάρχει και ένα φάρμακο που προκρίνεται στις μελέτες.

«Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο κόσμο, ένα προκρίνεται στις κλινικές μελέτες με βάσει την εργαστηριακή του αποτελεσματικότητα, με όσα έχουμε δει στο εργαστήριο σε πειράματα και όχι σε ανθρώπους τόσο. Αυτό αποτελεί μέρος των περισσότερων κλινικών μελετών. Όλα τα άλλα φάρμακα είναι στο στάδιο της κλινικής μελέτης και της κλινικής εμπειρίας», εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό.

Τέλος, αναφερόμενος στο φάρμακο από την Ιαπωνία, υποστήριξε πως τα δεδομένα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά, όμως έχει γίνει επικοινωνία για το αν υπάρχει διαθεσιμότητα και αν πρέπει να έρθει στην πατρίδα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1715)
Tags:
εμβόλιο, θεραπεία, χάπια, φάρμακα, απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, κρούσματα, Ελλάδα, νεκροί, Σωτήρης Τσιόδρας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK