08:25 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2476)
0 10
Βρείτε μας

Έλληνες επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο της Βρετανίας καθώς η πτήση προς Αθήνα ακυρώθηκε, όπως κατήγγειλε ένας εξ αυτών.

Έλληνες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο της Βρετανίας, μεσούσης της κρίσης με τον κορονοϊό, όπως κατήγγειλε επιβάτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση, ο Έλληνας επιβάτης δήλωσε ότι ο ίδιος και άλλοι συνεπιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ καθώς η πτήση προς την Ελλάδα ακυρώθηκε, λόγω απόφασης «της ελληνικής κυβέρνησης», όπως τους ανακοινώθηκε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τη Δευτέρα είχε λάβει ενημερωτικό e-mail από την αεροπορική εταιρεία ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι πτήσεις.

Εκτίμησε ότι οι επιβάτες είναι περίπου 400 και πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα τους βγάλει εκτός αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν πολλά μηνύματα από φοιτητές και άλλους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στα βρετανικά αεροδρόμια και ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Επικαλούμενη πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα αιτήματα και να δρομολογηθεί κάποια πτήση.

Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πηγές, δεν είναι εύκολο να γίνει μια πτήση μόνο για 5 - 10 ανθρώπους, αλλά θα πρέπει να συγκεντρωθεί μεγαλύτερος αριθμός επιβατών και ενδεχομένως να βρεθούν σε συγκεκριμένες πόλεις, όπως έγινε με τις περιπτώσεις της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις από τη Βρετανία και την Τουρκία προς την Ελλάδα στο πλαίσιο μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2476)
Tags:
Βρετανία, Ελλάδα, κορονοϊός, αεροπλάνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK