14:25 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2306)
0 21
Βρείτε μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προχώρησε σε διάγγελμα εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου και μεσούσης της κρίσης με τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

«Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή απειλή», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου για τον κορονοϊό.

Αφού έπλεξε το εγκώμιο των γιατρών, των επιστημόνων και των αρχών που δίνουν τη μάχη με τον ιό, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στα κόμματα λέγοντας ότι «με γεμίζει ελπίδα ότι τα πολιτικά κόμματα συνεννοούνται».

Υπενθυμίζοντας ότι φέτος δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε:

«Παρελαύνουν, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση».

Συνεχίζοντας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στον αγώνα του 1821 σε σχέση με αυτόν που δίνουμε με τον κορονοϊό:

«Η 25η Μαρτίου διδάσκει ότι για να πετύχει η συλλογική προσπάθεια πρέπει το “εμείς” να μπει μπροστά από το “εγώ”», τόνισε.

Σε μια αναφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στα άλλα έκτακτα μέτρα, η κ. Σακελλαροπούλου είπε:

«Όπως και τότε (σ.σ. το 1821) έτσι και σήμερα πρέπει να παραμερίσουμε το εγώ. Να θυσιάσουμε προσωρινά ατομικές ελευθερίες για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας». 

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Είμαι σίγουρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει φόβος. Δεν θα τον αφήσουμε να μας κυριεύσει», πρόσθεσε.

Κλείνοντας το διάγγελμα, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε:

«Σήμερα, οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μια ιστορική μάχη. Δεν είμαστε όμως μόνοι. Είμαι σίγουρη ότι θα νικήσουμε. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2306)
Tags:
κορονοϊός, Ελλάδα, 25η Μαρτίου, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK