14:00 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2305)
0 01
Βρείτε μας

Η ΕΕ ζήτησε από την Ελλάδα να μετακινήσει ευάλωτους μετανάστες από τα κέντρα υποδοχής των νησιών σε άλλες περιοχές, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε στο Reuters η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

«Εργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές για να συμφωνήσουμε σε ένα έκτακτο σχέδιο προκειμένου να μειωθεί, όσο το δυνατόν, ο κίνδυνος στα υπερπλήρη hotspots των νησιών», δήλωσε η επίτροπος της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.

Σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ανέφερε πως η λύση θα μπορούσε να είναι μία μετακίνηση των πλέον ευάλωτων ατόμων από τα κατάμεστα κέντρα μεταναστών σε άλλες περιοχές των νησιών.

Η ίδια, σύμφωνα με το πρακτορείο, ανέφερε πως η Αθήνα αντιτίθεται στη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα, επικαλούμενη ότι στις δομές μεταναστών δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, ενώ η νόσος εξαπλώνεται στην υπόλοιπη χώρα.

Κατά την κ. Γιόχανσον, ηλικιωμένοι, άρρωστοι και άλλα άτομα τα οποία κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από τον κορονοϊό, θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές των ελληνικών νησιών.

Έρχεται νομοσχέδιο για επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου

Τη Δευτέρα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο επιτάχυνσης της διαδικασίας ασύλου.

Παράλληλα, καταλόγισε στην Τουρκία ότι δεν δέχθηκε μια μεγάλη επιστροφή, προφασιζόμενη τον κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας στα νησιά, τόνισε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον διαχωρισμό των υπαρχόντων μεταναστών και προσφύγων από τις νέες αφίξεις, τον περιορισμό πρόσβασης στις δομές και τον περιορισμό της κυκλοφορίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2305)
Tags:
hotspot, COVID-19, κορονοϊός, ΕΕ, νησιά, πρόσφυγες, Προσφυγικό, μετανάστες, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK