ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ενδεχόμενο να σταματήσει και η λειτουργία των λαϊκών αγορών εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Οι λαϊκές αγορές είναι πιθανό να κλείσουν εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την λειτουργία της αγοράς. Σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν ομαλά, αλλά αν χρειαστεί, θα σταματήσουμε και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών», σημείωσε.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο υφυπουργός ανέφερε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων.

Συγκεκριμένα, για τα αντισηπτικά ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως.

«Η παραγωγική επάρκεια της χώρας είναι 550.000 τεμάχια και η ζήτηση έφθασε τα 1,5 εκατ. τεμάχια», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως την παραγωγή αντισηπτικών ξεκινούν και άλλες βιομηχανίες που μέχρι σήμερα δεν παρήγαγαν τέτοια προϊόντα και η επάρκεια σε μάσκες θα αποκατασταθεί πλήρως αφού έχει ξεκινήσει η παραγωγή στην Κίνα και γίνονται εξαγωγές.

Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, αυτά θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 29 Μαρτίου ενώ από αύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου‬ έως και ‪το Σάββατο 25 Απριλίου‬, θα λειτουργούν από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις ‪7:00‬ έως τις ‪21:00‬ και το Σάββατο από τις ‪7:00‬ έως τις ‪20:00‬.

Ωστόσο δεν αποκλείεται το ωράριο αυτό να μεταβληθεί αν απαιτηθεί, καθώς θα εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση στο πλαίσιο παρακολούθησης της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, Σούπερ μάρκετ, Κυβέρνηση, λαϊκή, λαϊκές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK