21:56 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
0 10
Βρείτε μας

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία κορονοϊού στη χώρα μας, με δύο ακόμη ανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ώρο, ενώ τα νέα κρούσματα του COVID-19 στην Ελλάδα είναι 78, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 821.

Ειδικότερα, ο 22ος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα ήταν ένας Γερμανός καθηγητής που βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο συγκεκριμένος άντρας βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ωστόσο ένιωσε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορονοϊού, χωρίς ωστόσο να έχει πυρετό.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο τον μετέφερε μια συνάδελφός του, όπου έγινε λήψη δείγματος, το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη.

Ειδοποιήθηκαν άμεσα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω και ο επόπτης δημόσιας υγείας, ενώ ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γερμανός καθηγητής δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα σήμερα, έχασε τη ζωή του από COVID-19 κι ένας ηλικιωμένος, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK