20:53 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1786)
0 01
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος, εκτίμησε ότι τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού θα εμφανιστούν εντός του Απριλίου.

Την εκτίμηση ότι τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα θα εμφανιστούν εντός του Απριλίου – ίσως και του Μαΐου – εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος.

Δεν παρέλειψε δε, να προειδοποιήσει ότι ο COVID-2019 απειλεί όλο τον πληθυσμό και δεν εξαιρεί κανέναν.

«Είναι σα τη φωτιά, άναψε μια εστία και πρέπει να τη σβήσουμε πριν εξαπλωθεί» έσπευσε να προσθέσει, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Ειδική αναφορά έκανε και στις πληθυσμιακές ομάδες, όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος διασποράς του ιού, παραπέμποντας στις φυλακές και τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρούσματα στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, παρότι έκανε λόγο για σοβαρές ελλείψεις στα μέσα προστασίας.

Απηύθυνε δε, έκκληση προς την πολιτεία για ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και εξοπλισμό, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 821, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε 22.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1786)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK