ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων κινείται νομοθετική διαδικασία να παραταθούν για ένα έτος, όσες λήγουν εντός του 2020 λόγω κορονοϊού.

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ θα υποβάλλονται τα αιτήματα για τη χορήγηση ή ανανέωση αδειών οπλοφορίας λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο, το ιατρικό πιστοποιητικό ψυχικής υγείας θα αποστέλλεται μετά την αίτηση μόνο μέσω υπηρεσίας ταχυδρομείων. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αιτήματα χορήγησης ή ανανέωσης σκοπευτικών αδειών μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 6-4-2020 χωρίς τη βεβαίωση της σκοπευτικής ομοσπονδίας για τους αγώνες που πραγματοποίησαν. Η σχετική βεβαίωση θα υποβληθεί μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, εφόσον βεβαίως πραγματοποιηθούν αγώνες.

Ειδικά για τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων κινείται νομοθετική διαδικασία να παραταθούν για ένα έτος, όσες λήγουν εντός του 2020.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα απαλλάσσονται από τις δυσμενείς συνέπειες της μη τήρησης της υποχρέωσής τους σχετικά με τις προθεσμίες:

  • της υποβολής του αιτήματος για την ανανέωση της άδειας τρεις μήνες πριν τη λήξη της (προσοχή το αίτημα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τη λήξη της άδειας),
  • της υποβολής του αιτήματος για την προσφυγή κατά απορριπτικής απόφασης εντός ενός μήνα από την κοινοποίηση της απόφασης στον ενδιαφερόμενο,
  • της προσκόμισης τις πρώτες πέντε μέρες κάθε 6μήνου για την θεώρηση των αδειών που είναι σε ισχύ.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
Ελληνική Αστυνομία, COVID-19, κορονοϊός, όπλο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK