09:50 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (1966)
0 20
Βρείτε μας

Στο φουλ δουλεύουν αυτό τον καιρό οι εταιρείες απολύμανσης, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη σε επιχειρήσεις, εργοστάσια αλλά και δημόσιο. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις πολυκατοικιών που ζητούν απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους.

Περίπου 14 ώρες την ημέρα εργάζεται ο Δημήτρης Νισύριος, ιδιοκτήτης εταιρείας απολυμάνσεων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τελειώσει τις απολυμάνσεις που του αναθέτουν επιχειρήσεις, γραφεία, εργοστάσια, αλλά και δημόσιοι οργανισμοί, για τον κορονοϊό.

Η απολύμανση θεωρείται επιβεβλημένη, ειδικά στους χώρους εργασίας, καθώς πολλές εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν, είτε με μειωμένο, είτε με όλο το προσωπικό.

Προς το παρόν, όπως είπε στο Sputnik ο κ. Νισύριος, μόνο μία πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη τού έχει ζητήσει τις υπηρεσίες του και προέβη στην απολύμανση κοινόχρηστων χώρων, πόμολων, κουδουνιών στην εξωτερική πόρτα κ.λπ.

«Μου ζητούν απολύμανση γραφεία, επιχειρήσεις, εργοστάσια και δημόσιο. Σε μία μόνο πολυκατοικία κάναμε απολύμανση, στους κοινόχρηστους χώρους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νισύριος και πρόσθεσε ότι η απολύμανση ενδείκνυται και σε διαμερίσματα.

«Και σε διαμέρισμα μπορεί να γίνει, βέβαια ο κίνδυνος είναι περισσότερο στους κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή στα πόμολα, στο ασανσέρ, ειδικά στα κουμπιά των ορόφων, στα κάγκελα, στις εξώπορτες, στα κουδούνια της πολυκατοικίας που πιάνουμε όλοι. Στο σπίτι έχει νόημα, αλλά όχι τόσο, όσο στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας», εξήγησε ο ίδιος.

Η τιμή για να γίνει απολύμανση στην πολυκατοικία

Η τιμή για να γίνει απολύμανση σε μία πολυκατοικία, όπως ανέφερε, είναι περίπου 50 ευρώ.

«Περίπου 50 ευρώ κοστίζει, μπορεί να είναι και λιγότερα ή λίγο περισσότερα ανάλογα με τετραγωνικά της πολυκατοικίας», σημείωσε.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά, ζητούν τακτικά να γίνει απολύμανση στους χώρους και τα γραφεία, προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

«Κάποιες επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά με όλο το προσωπικό. Κάποιες μας έχουν βάλει σε πρόγραμμα προκειμένου να απολυμαίνουμε μία φορά την εβδομάδα, συνήθως κάθε Παρασκευή. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι λιγότερες βέβαια, οι περισσότερες έκαναν μία φορά απολύμανση», επισήμανε ο κ. Νισύριος.

Το κόστος της απολύμανσης των επιχειρήσεων εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα που θα απολυμανθούν και κυμαίνεται περίπου στα 0,40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται για την απολύμανση

Όσον αφορά τις ουσίες που χρησιμοποιούνται για τις απολυμάνσεις, ο κ. Νισύριος ανέφερε ότι είναι εγκεκριμένες από τις αρμόδιες αρχές τρεις δραστικές ουσίες.

«Εμείς, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, δουλεύουμε άλατα αμμωνίου και σταθεροποιημένο διοξείδιο του χλωρίου», κατέληξε ο κ. Νισύριος.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1966)
Tags:
πολυκατοικία, σπίτια, επιχειρήσεις, απολύμανση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK