07:57 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2449)
0 10
Βρείτε μας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, αναμένεται να ζητήσει την κεκλεισμένων λειτουργία των εκκλησιών, εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Πρωτοβουλίες για τα μέτρα πρόληψης στις εκκλησίες αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, εν μέσω των έκτακτων δράσεων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σύμφωνα με πληροφορίες του «vimaorthodoxias», αναμένεται να προβεί σε δημόσια δήλωση, ζητώντας την τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί και στη δυνατότητα επέκτασης των εξαιρέσεων από την απαγόρευση κυκλοφορίας, με στόχο τη διευκόλυνση της άσκησης του ατομικού προσκυνήματος και της ατομικής προσευχής στις κατά τόπους εκκλησίες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή, με τα παραπάνω αιτήματα, και στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη παρέμβασή του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είχε ζητήσει από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να παραμείνουν στο σπίτι και να «μετατρέψουν τις οικίες τους σε εκκλησίες».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την αναστολή των λειτουργιών σ’ όλους του χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας, ενώ έχει διευκρινίσει ότι οι εκκλησίες θα παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή - κάτι το οποίο ωστόσο, πλέον δεν επιτρέπεται λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2449)
Tags:
εκκλησίες, COVID-19, κορονοϊός, Εκκλησία της Ελλάδος, ορθόδοξη εκκλησία, Εκκλησία, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερώνυμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK