ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 10
Βρείτε μας

Μεγάλο μέρος των πολιτών πειθαρχεί στα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς πολλοί επιλέγουν να στείλουν SMS για να βγουν από το σπίτι.

Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια μηνύματα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας εστάλησαν στην υπηρεσία 13033 το πρώτο τριήμερο της εφαρμογής της, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου:

  • Κατά το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της (από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου ως τις 6 το πρωί της 24ης Μαρτίου) η υπηρεσία του 13033 διεκπεραίωσε 1,3 εκατ. έγκυρα μηνύματα SMS, τα οποία αντιστοιχούν στο 65% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε.
  • Στο δεύτερο 24ωρο, από τις 6 το πρωί της 24ης Μαρτίου ως τις 6 το πρωί της 25ης Μαρτίου, το 13033 διεκπεραίωσε 1,8 εκατ. έγκυρα μηνύματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 81% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε η υπηρεσία. Σε σχέση με το πρώτο 24ωρο παρουσιάστηκε αύξηση στον αριθμό των έγκυρων μηνυμάτων κατά 38,5%.
  • Στο τρίτο 24ωρο, από τις 6 το πρωί της 25ης Μαρτίου ως τις 6 το πρωί της 26ης Μαρτίου, το 13033 διεκπεραίωσε 1,3 εκατ. έγκυρα μηνύματα, που αντιστοιχούν στο 85% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε η υπηρεσία.

Επίσης, όπως αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ανακοίνωσή του, τις τελευταίες εβδομάδες και σε σύγκριση με τις αρχές Μαρτίου, καταγράφεται αύξηση στην κίνηση δεδομένων -κυρίως στα σταθερά δίκτυα-, η οποία διαμορφώνεται στο 50%, ως αποτέλεσμα της επικοινωνίας των πολιτών, η οποία πραγματοποιείται σχεδόν αποκλειστικά μέσω των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
κρούσματα, θάνατοι, νεκροί, μέτρα προστασίας, πρόστιμα, πρόστιμο, SMS, μήνυμα, Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK