02:47 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 41
Βρείτε μας

Με διαβαθμισμένη πτήση έφτασαν στην Ελλάδα 5 τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία. Δύο πτήσεις θα ακολουθήσουν για μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κίνα, σύμφωνα με πηγές του Sputnik.

Μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κίνα προς την Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. 

Σύμφωνα με πηγές του Sputnik, η AEGEAN προγραμματίζει δύο πτήσεις προς την ασιατική χώρα που επλήγη πρώτη από τον νέο κορονοϊό, προκειμένου να μεταφέρει υλικό για γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοβιομηχανίες. Οι δύο πτήσεις θα πραγματοποιηθούν εντός των επομένων ημερών, από επιβατικά αεροσκάφη Airbus της εταιρείας, τα οποία έχουν δεχτεί τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στην καμπίνα, προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλο φορτίο ιατρικών προμηθειών.

Διαβαθμισμένη πτήση της ίδιας εταιρείας μετέφερε την περασμένη Κυριακή, 22 Μαρτίου, 5 τόνους χλωροκίνης, από την Ινδία στην Ελλάδα, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη μάχη κατά του COVID-19.

Θυμίζουμε ότι, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δράση της χλωροκίνης, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά δείγματα που λαμβάνουμε από ερευνητικές ομάδες σε Κίνα και Γαλλία.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με την επάρκεια στην ελληνική αγορά, αλλά και την παραλαβή χλωροκίνης, είχε απαντήσει: «Έχουμε κάνει παραγγελία κι έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο σε περίπτωση που το χρειαστούμε».

Πρόεδρος ΕΟΦ για χλωροκίνη: Ξεκίνησε η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα

Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Δημήτρης Φιλίππου, ξεκίνησε στην Ελλάδα η παραγωγή φαρμάκου με βάση τη χλωροκίνη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του κορονοϊού, υπό προϋποθέσεις. 

«Έχει έρθει ποσότητα στην Ελλάδα από ελληνική φαρμακοβιομηχανία κι έχει ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Φέραμε 5 τόνους. Είναι ποσότητα που θεωρώ ότι είναι επαρκής να καλύψει τις ανάγκες στη χώρα μας και πολύ πιθανόν και γειτονικών χωρών εφόσον χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Ινδία, Κίνα, Ελλάδα, Aegean, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK