08:47 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2450)
0 22
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως θα είναι σαρωτικοί οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, πράγματι την τηρούν.

Στοιχεία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση, την Πέμπτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία στην πλειονότητά της επιδεικνύει ωριμότητα και ψυχραιμία.

Όπως είπε, συνολικά 5.824 πολίτες - επαφές κρουσμάτων κορονοϊού ή ταξιδιώτες - έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Ο ίδιος ανέφερε πως έχουν γίνει 1.116 έλεγχοι και 92 πολίτες βρέθηκαν εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα 5.000 ευρώ και να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε πως θα είναι σαρωτικοί οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, πράγματι μένουν στο σπίτι ή το ξενοδοχείο, όπως οφείλουν.

«Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις»

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις» και στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων.

Ανέφερε επιπλέον πως ενισχύεται η διάθεση εθελοντικής προσφοράς, με 8.785 πολίτες να έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντών, προκειμένου να τεθούν στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τι ισχύει για τα σώματα ασφαλείας

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, επεσήμανε ότι οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις ισχύουν και για αυτούς ό,τι και για τους υπόλοιπους πολίτες.

«Όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω» υπογράμμισε.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2450)
Tags:
καραντίνα, Νίκος Χαρδαλιάς, Ελλάδα, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK