10:15 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2412)
0 0 0
Βρείτε μας

Την περασμένη εβδομάδα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε καλέσει τους πιστούς να μετατρέψουν τα σπίτια σε εκκλησίες.

Να τελούνται οι λειτουργίες και οι ακολουθίες κανονικά, ωστόσο κεκλεισμένων των θυρών, ζήτησαν η Ιερά Σύνοδος και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στην επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών στάθηκε στις εκκλησίες οι οποίες βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας, τονίζοντας πως αυτοί οι ναοί παραμένουν «σιωπηλοί».

Παράλληλα, η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω του αρχιεπισκόπου ζήτησε να επιτραπεί και στα μοναστήρια να τελούνται οι λειτουργίες.

Τι ζήτησε η Εκκλησία για τα κοιμητήρια

Επιπλέον, στάθηκε στην ανάγκη να επιτρέπεται η τέλεση κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων, ενώ αναφέρθηκε και σε διαδικτυακές μεταδόσεις ιερών ακολουθιών.

Εξάλλου, με δεύτερη επιστολή της, την οποία υπογράφει ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή να περιληφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια η «ατομική προσευχή».

Στη δεύτερη επιστολή γίνεται αναφορά και στους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν μνήματα οικείων τους σε κοιμητήρια.

Την περασμένη εβδομάδα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε καλέσει τους πιστούς να μετατρέψουν τα σπίτια σε εκκλησίες, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2412)
Tags:
κορονοϊός, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερώνυμος, Εκκλησία, Ιερά Σύνοδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK