09:51 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2412)
0 12
Βρείτε μας

Ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνούς οργανισμούς για τον κορονοϊό, μίλησε για την κατάσταση με τον κορονοϊό που επικρατεί στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην εξάπλωση του ιού στην χώρα αλλά και στις προσπάθειες αντιμετώπισής του.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μόσιαλος, είμαστε σε φάση ελεγχόμενης διασποράς, όπως έχει πει και ο κ. Τσιόδρας, επομένως συγκριτικά με άλλες χώρες η Ελλάδα πάει πολύ καλά, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την πειθαρχία και τη συμμόρφωση στα μέτρα της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής τόνισε πως πρέπει να περιμένουμε περισσότερα κρούσματα στη χώρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη η πανδημία, όμως σημασία έχει η δημογραφική κατανομή των κρουσμάτων, δηλαδή ποιες ομάδες προσβάλλονται από τον ιό.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι θωρακισμένο το ΕΣΥ, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε το σύστημα δημόσιας υγείας της Ελλάδας, δεν είναι τόσο καλά χρηματοδοτημένο και αναπτυγμένο όπως το αντίστοιχο που έχουν χώρες της βόρειας Ευρώπης ενώ περιμένουμε να παραλάβουμε περίπου 1.000 αναπνευστήρες.

Ακόμη, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε πως οι νεκροί στη χώρα θα αυξηθούν, όμως με την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αυτοί θα περιοριστούν.

«Ξεκινήσαμε καλά, πήραμε νωρίς τα μέτρα, όμως δυστυχώς θα έχουμε αυξημένο αριθμό συμπατριωτών μας που θα είναι διασωληνωμένοι, θα έχουμε και θανάτους, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν θα έχουμε θανάτους. Βλέπουμε ότι αυξάνονται οι θάνατοι, αλλά σε επίπεδο που θα είναι πολύ καλύτερο από άλλες χώρες. Αυτός είναι ο στόχος. Άρα, να περάσουμε τη φάση αυτής της μπίρας με όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες, γιατί απώλειες θα υπάρχουν», τόνισε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε έναν ισχυρό δημόσιο σύστημα, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Αναφορικά για το πότε θα τελειώσει αυτός ο «πόλεμος», ο κ. Μόσιαλος, σημείωσε πως δεν είναι γνωστό πότε θα σταματήσει η πανδημία και πρόσθεσε πως το βασικό είναι η εξομάλυνση αυτής της λοίμωξης καθώς τώρα βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού, ενώ πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για την φάση της καταστολής, όπου θα γίνουν προσπάθειες «κάποια από εμάς να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, για να πάρει μπρος και η οικονομία κάποια στιγμή».

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η πιστή τήρηση των μέτρων και η διενέργεια πολλών διαγνωστικών τεστ, ενώ η κυβέρνηση αναζητά την εξασφάλιση τεστ ταχείας διάγνωσης και συνεχίζει τις προσλήψεις γιατρών.

«Όταν επιστρέψουμε στους χώρους εργασίας, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα μέτρα φυσικής απόστασης και τα μέτρα ατομικής υγιεινής για μεγάλο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε επίσης ο καθηγητής.

Τέλος, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μόσιαλος, το εμβόλιο για τον COVID-19, δεν είναι γνωστό πότε θα είναι έτοιμο, όμως υπάρχει μια εκτίμηση πως θα υπάρχει σε 12-18 μήνες περίπου, ενώ αν γίνει και νωρίτερα θα είναι εξαιρετικά θετικό, καθώς συνήθως χρειάζεται μια δεκαετία για να παρασκευαστεί.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2412)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, εμβόλιο, Ελλάδα, θάνατοι, θεραπεία, κρούσματα, νεκροί, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK