22:36 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2498)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρώτη ασθενής με κορονοϊό στην Ελλάδα, η οποία πλέον έχει αναρρώσει πλήρως, περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε όταν διαγνώστηκε θετική στον COVID-19.

Στον φόβο που αισθάνθηκε, κυρίως γιατί κλήθηκε να αντιμετωπίσει κάτι άγνωστο, αναφέρθηκε η γυναίκα η οποία ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε ότι έμεινε 15 ημέρες στον θάλαμο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και 10 μέρες στο σπίτι, ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα.

Όπως είπε, είχε μεταβεί στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους, στο πλαίσιο του Fashion Week, καθώς έχει δική της εταιρεία με χειροποίητες πετσέτες.

Αφού εμφάνισε συμπτώματα μετά την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, έκανε εξετάσεις.

«Άρχισα να φοβάμαι»

Περιγράφοντας τις σκέψεις της αφού έμαθε πως είναι θετική στον κορονοϊό, τόνισε πως άρχισε να φοβάται ότι έχουν κολλήσει όλοι με τους οποίους συναναστράφηκε.

Είπε επίσης ότι φοβήθηκε για το παιδί της, με το οποίο πάντως ήταν στον ίδιο θάλαμο, καθώς και εκείνο διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Όπως περιέγραψε, το παιδί της έλεγε συνεχώς να ρωτήσει τον γιατρό πότε θα βγουν από το νοσοκομείο.

Αποκάλυψε, δε, πως περίμενε να κοιμηθεί το παιδί, προκειμένου να κλάψει τα βράδια.

Η ίδια εκδήλωσε την πικρία της που δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία της κατά παράβαση του ιατρικού απορρήτου, ενώ τόνισε πως άκουσε διάφορα αρνητικά σχόλια, αλλά στον αντίποδα δέχθηκε και μηνύματα συμπαράστασης και δώρα.

«Άκουγα ότι έχω φέρει το COVID-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2498)
Tags:
ΑΧΕΠΑ, COVID-19, κορονοϊός, Θεσσαλονίκη, κρούσματα, κρούσμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK