ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1751)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει φαινόμενα αισχροκέρδειας στην προμήθεια ιατρικών μασκών από τα δημόσια νοσοκομεία. Το παράδειγμα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Φαινόμενα αισχροκέρδειας στις μάσκες υψηλής προστασίας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Τα νοσοκομεία προμηθεύονταν τις μάσκες υψηλής προστασίας από 0,40 έως 0,80 λεπτά του ευρώ και τώρα τις αγοράζουν 21 ευρώ. Δηλαδή 5.000% (52 φορές πάνω)» τονίζει ,χαρακτηριστικά.

Ως παράδειγμα επικαλείται το Νοσοκομείο Ζακύνθου, το οποίο «προμηθεύτηκε μάσκες υψηλής προστασίας προς 21 ευρώ τη μία από 0,40 λεπτά του ευρώ που πωλούνταν πριν τρεις μήνες».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ αξιώνει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και του Εισαγγελέα.

Καταγγέλλει δε, ότι «υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, προστατευτικές στολές», με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να «κινητοποιούν τα ραφεία και να ευαισθητοποιούν τις τοπικές βιοτεχνίες ραπτικής για να ράβουν μάσκες, στολές προστασίας».

«Αλλά κανείς δεν ξέρει όμως εάν το εν λόγω υλικό καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας» σπεύδει να προσθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζήτημα της αισχροκέρδειας έχει επανειλημμένως αναφερθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι θα είναι αμείλικτος.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1751)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ζάκυνθος, νοσοκομείο, νοσοκομεία, ΠΟΕΔΗΝ, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK