22:28 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, παρείχε αναλυτικές εξηγήσεις για τα διαγνωστικά τεστ του COVID-19.

Σε σειρά διευκρινίσεων για τα διαγνωστικά τεστ του κορονοϊού, προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο έγκριτος επιστήμονας υποστήριξε ότι δεν συστήνονται για χρήση από τον γενικό πληθυσμό τα ειδικά τεστ αντισωμάτων, καθώς δεν είναι διαγνωστικά της νόσου.

«Ένα θετικό τεστ μπορεί να είναι ψευδώς θετικό, λόγω έκθεσης σε άλλους κορονοϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα. Ενώ ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου, σε έναν άνθρωπο χωρίς ή με ελαφρά συμπτώματα, μπορεί να δώσει το λάθος μήνυμα πως “δεν έχεις κάτι, δεν έχεις τον ιό” και μετά να υιοθετήσεις μία ανεύθυνη συμπεριφορά».

Αντ’ αυτού, ο κ. Τσιόδρας πρότεινε ως πιο αξιόπιστα τα μοριακά τεστ, τα οποία προκρίνονται και πραγματοποιούνται σ’ όλες τις χώρες του κόσμου.

«Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι γι' αυτή τη φάση της επιδημίας, γιατί θέλουμε τα πραγματικά δεδομένα και την αλήθεια» επανέλαβε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, τα κρούσματα ανέρχονται σε 966 στην Ελλάδα, ενώ οι νεκροί διαμορφώνονται σε 28. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, διαγνωστικά κέντρα, Σωτήρης Τσιόδρας, τεστ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK