ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (1751)
0 20
Βρείτε μας

Αναγκαία χαρακτήρισε την επίταξη των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Γιώργος Φλούδας, ο οποίος μίλησε στο Sputnik.

Στις Μονάδες Λοιμωδών, Εντατικής Θεραπείας κι Επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, δίνεται αυτή την περίοδο η μεγαλύτερη μάχη, από γιατρούς και νοσηλευτές, με τον Σύλλογο Εργαζομένων να υπογραμμίζει ότι «εάν βγούμε αλώβητοι από την κρίση του κορονοϊού, η προσοχή όλων μας πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων ΜΕΘ, με αναπνευστήρες και περαιτέρω εξοπλισμό για τη στελέχωσή τους».

«Έρχονται 60 νέοι νοσηλευτές»

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Γιώργος Φλούδας, περιέγραψε την κατάσταση στο νοσοκομείο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Covid-19, ενώ αναφέρθηκε στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, στο οποίο προστίθενται άμεσα 60 νέοι νοσηλευτές.

 

«Μας δόθηκε εγκαίρως η δυνατότητα να προβούμε σε διορθωτικές κινήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε πράγματα πρωτόγνωρα για εμάς. Αυτή τη στιγμή, η περιοχή μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Θεωρώ ότι εμείς θα αντέξουμε. Σήμερα ξεκίνησαν να έρχονται νέοι νοσηλευτές, περιμένουμε και βοηθητικό προσωπικό, τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου, τεχνολόγους, ακτινολόγους αλλά κι άλλες ειδικότητες, αναγκαίες για τη στελέχωση του νοσοκομείου αναφοράς. Συνολικά 60 νέοι νοσηλευτές εντάσσονται άμεσα στη μάχη», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλούδας.

Ερωτηθείς για την επάρκεια σε απαραίτητα μέτρα προστασίας για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ο κύριος Φλούδας, αναφέρθηκε σε μικρό απόθεμα που δεν καλύπτει τις ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά. «Πρέπει να δοθεί μάχη για να εξασφαλιστεί εξοπλισμός και υψηλής προστασίας μάσκες. Γνωρίζετε ότι το νοσοκομείο Καστοριάς έχει τεράστιο πρόβλημα, όπως και άλλα νοσοκομεία γειτονικά μας που υπολείπονται σε εξοπλισμό. Το μεγάλο μας πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα νοσοκομεία είναι η έλλειψη σε μάσκες FFP3. Έχουμε ένα μικρό απόθεμα, το οποίο δεν θα είναι αρκετό να καλύψει τις ανάγκες εφόσον αυξηθούν τα κρούσματα. Ημερησίως απαιτείται μεγάλος αριθμός μασκών υψηλής προστασίας για κάθε περιστατικό». 

«Προπύργιο της κρίσης οι ΜΕΘ»

Ο κύριος Φλούδας χαρακτήρισε αναγκαία την επίταξη και των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ της χώρας, για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. «Είναι αναγκαίο να επιταχθούν, διότι οι ΜΕΘ είναι το προπύργιο της κρίσης. Πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, για να μη θρηνήσουμε αντίστοιχο αριθμό θυμάτων με την Ιταλία ή την Ισπανία. Είναι βέβαιο ότι αυτό πρέπει να γίνει». 

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, συνέστησε προσοχή και υπομονή από όλους μας. «Οι καταστάσεις απαιτούν υπομονή, προσοχή και πειθαρχία στους κανόνες που θέτουν οι επιστήμονες. Στο νοσοκομείο πρέπει να βρίσκονται όσοι είναι αναγκαίο να βρίσκονται, όλοι οι υπόλοιποι να μείνουν στο σπίτι».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1751)
Tags:
νοσοκομείο, μάσκες, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK