16:28 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2350)
0 0 0
Βρείτε μας

Κλείσιμο των αεροδρομίων στην Ελλάδα στο πλαίσιο μέτρων για τον κορονοϊό, εξετάζεται σε «ύστερο χρόνο», όπως δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια «ύστερη φάση».

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το Σάββατο, αναφέρθηκε στο σενάριο για κλείσιμο όλων των αεροδρομίων στην Ελλάδα, λέγοντας:

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό. Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις».

Αναφερθείς στους επαναπατρισμούς Ελλήνων πολιτών από χώρες του εξωτερικού, ο υπουργός εξήγησε ότι ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα.

«Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. Είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι' αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα, δεν θα έρθουν», δήλωσε.

Διακοπή πτήσεων από Βρετανία και Τουρκία προς Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή αυτής της εβδομάς, διακόπηκαν οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία προς την Ελλάδα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Η σχετική ΠΝΠ προέβλεπε διακοπή στις πτήσεις από την Τουρκία και τη Βρετανία από τη Δευτέρα 23/3/2020 και ώρα 06:00 έως και 15/4/2020 και ώρα 15:00.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2350)
Tags:
Ελλάδα, κορονοϊός, κλείσιμο, αεροδρόμια, αεροδρόμιο, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK