ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

Ομάδα 90 φοιτητών που έφτασαν από την Κωνσταντινούπολη θα παραμείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Ξάνθη για 15 ημέρες.

Σε καραντίνα, σε ξενοδοχείο της Ξάνθης, παραμένει ομάδα 90 φοιτητών που έφτασε στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, το βράδυ της Παρασκευής.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και εκτός αστικού ιστού. Οι φοιτητές θα μείνουν εκεί για τις επόμενες 15 ημέρες λόγω κορονοϊού και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Οι 90 φοιτητές με καταγωγή από την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, έφτασαν στην Ελλάδα σε δυο ομάδες. Κατά είσοδο τους στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων τους παρέλαβαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Ξάνθη και ορισμένους στην Αλεξανδρούπολη.

Τους πρώτους φοιτητές υποδέχθηκε από την Τουρκία ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος καλωσόρισε τους Έλληνες φοιτητές και τους εξήγησε ότι η παραμονή τους στο ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντική για την υγεία τόσο των ίδιων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής, ενώ τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Σημειώνεται ότι την επιχείρηση επιστροφής των 90 φοιτητών μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων συντόνισαν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κώστας Βενετίδης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ, Λουκάς Γεωργίου και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, Κώστας Χουβαρδάς.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
κορονοϊός, φοιτητές, καραντίνα, Κωνσταντινούπολη, Ξάνθη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK