ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 10
Βρείτε μας

Η Ελλάδα φέρεται έτοιμη να απαγορεύσεις τις πτήσεις από και προς την Ολλανδία λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό.

Η Ολλανδία αναμένεται να προστεθεί στη λίστα των χωρών από τις οποίες έχουν διακοπεί οι πτήσεις προς την Ελλάδα στο πλαίσιο μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις από Βρετανία, Τουρκία, Ισπανία και Ιταλία προς την Ελλάδα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ειλημμένη θεωρείται η απόφαση να μην γίνονται πτήσεις και από Ολλανδία, κάτι που θα γίνει με την έκδοση της σχετικής ΝΟΤΑΜ.

Αναφορές για ακύρωση πτήσεων από Γερμανία

Σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό, εξετάζεται επίσης να μην πραγματοποιηθούν ορισμένες πτήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα που ήταν προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για 11 πτήσεις από τη Γερμανία προς ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα δύο για Θεσσαλονίκη και άλλες εννέα για νησιωτικούς προορισμούς, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η απόφαση της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Βερολίνου, κατά τις ίδιες αναφορές.

Σκέψεις για κλείσιμο αεροδρομίων στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο εξάλλου να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα άφησε ανοιχτό ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο σενάριο για κλείσιμο όλων των αεροδρομίων στην Ελλάδα, λέγοντας:

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό. Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
πτήσεις, κορονοϊός, Ελλάδα, Ολλανδία, αεροπλάνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK