12:01 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2396)
0 0 0
Βρείτε μας

Η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στην Κοζάνη θα συνεχιστεί για ακόμη μία εβδομάδα, μέχρι τις 6 Απριλίου.

Στην Κοζάνη βρέθηκε σήμερα, Κυριακή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς όπου έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά.

Μετά από σύσκεψη, αποφασίστηκε ότι η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά θα συνεχιστεί για ακόμη μία εβδομάδα, μέχρι τις 6 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με φορείς της αυτοδιοίκηση, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε επιδημιολογικά και επιχειρησιακά την όλη κατάσταση μετά και τα περιοριστικά μέτρα πολιτικής προστασίας που επιβλήθηκαν στους δύο οικισμούς».

Ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα ανακλαστικά και τους χειρισμούς των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης στην οργάνωση και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Στην μικρή Ελλάδα, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε την κρίση», σημείωσε και προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή και έχουμε να διαβούμε ένα βουνό που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η έκτακτη κατάσταση θα τελειώσει.

«Εάν οι πολίτες επιδείξουν συνέπεια, υπομονή και επιμονή στους στόχους που έχουν τεθεί στο τέλος θα καταφέρουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Κασαπίδης: Η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά είχαν θετικά αποτελέσματα

Στην εκτίμηση ότι μέτρα καραντίνας σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά είχαν θετικά αποτελέσματα, προχώρησε από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Υποστήριξε ότι με τα μέτρα, καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε, όπως είπε, την εξάπλωση του κορονοϊού.

Για την περίπτωση της Καστοριάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτός, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων με την πολιτική προστασία, εάν και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων υπό μορφή καραντίνας.

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε Σιάτιστα και Γαλατινή

Ο δήμαρχος Βοϊου, Χρήστος Ζεύκλης, ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ υπήρξαν δύο νέα κρούσματα κορονοϊού: ένα στη Σιάτιστα και ένα στην Γαλατινή.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην χαλαρώνουν στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Στον δήμο Μύκης ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αργότερα την Κυριακή, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμύνθη.

Κατά την άφιξή του, ο υφυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να μείνουμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι σταθεροί στο σύνθημα «μένουμε σπίτι» και να κάνουμε το σύνθημα αυτό τρόπο ζωής.

«Το κράτος θα κάνει ό,τι πρέπει αλλά είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε δύσκολα τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πρέπει όμως να κερδίσουμε το στοίχημα. Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των ανθρώπων μας», δήλωσε.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2396)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, καραντίνα, κορονοϊός, χωριά, Καστοριά, Κοζάνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK