ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1725)
0 0 0
Βρείτε μας

Άνεργοι θα μπορούν να προχωρήσουν ηλεκτρονικά σε συναλλαγές με τον ΟΑΕΔ, όπως για έκδοση δελτίου ανεργίας και αίτημα για τακτική επιδότηση.

Αλλαγές και στη λειτουργία του ΟΑΕΔ φέρνει ο κορονοϊός καθώς οι άνεργοι θα μπορούν από σήμερα, Δευτέρα να προχωρούν σε μια σειρά συναλλαγών ηλεκτρονικά.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού λόγω του κορονοϊού.

Οι συναλλαγές με ΟΑΕΔ που μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά

Αναλυτικά οι συναλλαγές που θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από σήμερα είναι οι εξής:

  • Οι άνεργοι θα μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο
  • Να αποκτούν δελτίο ανεργίας
  • Να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας

Η πρόσβαση νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς του TAXISnet.

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές στο μητρώο του ΟΑΕΔ για έκδοση δελτίου ανεργίας και οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, πλέον δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

Ακυρώνονται προγραμματισμένα ραντεβού στον ΟΑΕΔ

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη προγραμματίσει ραντεβού και προχωρήσουν σε ηλεκτρονική εγγραφή στο μητρώο ή σε ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα ανεργίας, το ραντεβού τους θα ακυρώνεται.

Επίσης, οι άνεργοι που έχουν αιτηθεί ραντεβού που ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή τους στο μητρώο ή την ηλεκτρονική αίτησή τους για το επίδομα ανεργίας, δεν θα προγραμματίζεται το ραντεβού.

Ραντεβού θα πραγματοποιούνται μόνο για όσους ανέργους δεν προχωρήσουν σε ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1725)
Tags:
άνεργοι, Ανεργία, κορονοϊός, ΟΑΕΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK