20:11 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (215)
0 20
Βρείτε μας

Ο Μιχάλης Κωσταράκος εκτιμά ότι ο «αντίπαλος χωρίς αμφιβολία θα επανέλθει αυτή τη φορά για να επιτύχει» στον Έβρο και τονίζει ότι ίσως δεν υπάρξει αυτή τη φορά η δυνατότητα αμέσων αντιδράσεων όπως το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Για την ανάγκη νέας ελληνικής συνοριοφυλακής με δική του ηγεσία και προϋπολογισμό κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορα στον Έβρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Κήπους Έβρου
© Φωτογραφία : Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι είναι ώρα για τη δημιουργία ειδικού αστυνομικού σώματος που θα υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με δική του όμως ηγεσία, ιεραρχία, παραγωγική διαδικασία στελεχών, δομή, κανονισμό λειτουργίας και το κυριότερο δικό του προϋπολογισμό.

Εκτιμά ότι:

«Οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που θα παραμείνουν στις Καστανιές, δεν είναι οι δυνάμεις εκείνες που απαιτούνται και μπορούν να ανταπεξέλθουν στην άμεση εκ νέου αντιμετώπιση της κατάστασης».

Όπως εκτιμά ο «αντίπαλος» θα επανέλθει σίγουρα:

«και επειδή χωρίς αμφιβολία θα επανέλθει αυτή τη φορά για να επιτύχει, δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε το χρόνο και τη δυνατότητα αμέσων αντιδράσεων που είχαμε το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας».

Επισημαίνει μάλιστα ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εξασφαλίζει και την οικονομική υποστήριξη της ΕΕ.

Υπογραμμίζει ότι η ελληνική συνοριοφυλακή δεν θα πρέπει να είναι «το μικρό ξαδελφάκι της αστυνομίας» όπως είναι σήμερα η σχετική υπηρεσία.

«Απαιτείται η ίδρυση ενός Αρχηγείου με αποκλειστική αποστολή την φύλαξη των συνόρων και των εισόδων στη χώρα, και τη τήρηση της τάξεως και τον έλεγχο των δομών και των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν μετανάστες. Εκτός αυτών θα περιλαμβάνει άμεσα διαθέσιμες και ταχέως αναπτύξιμες δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν καταστάσεις ελέγχου πλήθους όπως στον Έβρο ή στα νησιά, χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια των αστικών κέντρων από τα οποία απουσιάζουν οι αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποιήθηκαν στον Έβρο» αναφέρει.

Ζητά να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τα σύνορα και τις δυνάμεις εκτιμώντας ότι η πανδημία του κορονοϊού έδωσε διάλειμμα χρόνου που η ελληνική πλευρά μπορεί να εκμεταλλευτεί. «Για μια Ελλάδα υπερήφανη και ισχυρή» καταλήγει.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (215)
Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστες, σύνορα, Τουρκία, Έβρος, Μιχάλης Κωσταράκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK