ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1719)
0 0 0
Βρείτε μας

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) συστήνεται Εθνικό Μητρώο Ασθενών του νέου κορονοϊού, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στη σύσταση Εθνικού Μητρώου Ασθενών του νέου κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από ΠΝΠ με ημερομηνία 30 Μαρτίου.

Βάσει της σχετικής ΠΝΠ, η λειτουργία του μητρώου αποσκοπεί στην προάσπιση της υγείας του πληθυσμού, στην ανάγκη καταγραφής επιδημιολογικών δεδομένων και άσκησης εποπτείας στους φορείς υγειονομικής φροντίδας του ιδιωτικού τομέα.

Ως ειδικότεροι σκοποί ορίζονται:

  • Η άμεση καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19 στα νοσοκομεία αναφορά, τα ειδικά κέντρα υγείας και σε κάθε φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.
  • Η άμεση καταγραφή και παρακολούθηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται από τις Κινητές Ομάδες Υγείας ειδικού σκοπού.
  • Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας έκδοσης παραπεμπτικών για την εξέταση κορονοϊού.
  • Η διαμόρφωση επαρκών επιδημιολογικών δεδομένων για την αποστολή δειγμάτων από τον ΕΟΔΥ σε εργαστήρια.

Τα δεδομένα που καταγράφονται στο αρχείο είναι:

  • το ονοματεπώνυμο του ασθενούς,
  • η ηλικία,
  • το φύλο,
  • τα υποκείμενα νοσήματα,
  • η κατάσταση της υγείας του.

Ποινές αν δεν καταγράφονται τα περιστατικά

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, κάθε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλη την Επικράτεια, κάθε ιατρός που παρέχει υπηρεσίες με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, καθώς και κάθε ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός, υποχρεούται να ενημερώνει αμελλητί το Μητρώο και τον ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση που η καταγραφή μέσω του Μητρώου δεν είναι εφικτή, πρέπει να ενημερώνει με κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο για κάθε κρούσμα.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί κάποιο κρούσμα, προβλέπεται διοικητική ποινή προσωρινής αναστολής της άδειας λειτουργίας έως έξι μήνες και σε περίπτωση υποτροπής ακόμη και οριστική ανάκληση της άδειας.

Πάνω από 1.200 κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.212.

Σε 47 ανέρχονται οι θάνατοι στην Ελλάδα που αποδίδονται σε επιπλοκές οι οποίες συνδέονται με τον νέο κορονοϊό.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1719)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Ελλάδα, κορονοϊός, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK