04:27 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2000)
0 20
Βρείτε μας

Για την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την λήψη νέων μέτρων τοπικού χαρακτήρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ιδιαίτερα ο Απρίλιος, η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη με τον περιορισμό την πρόσβαση στη Νέα Παραλία και τον αποκλεισμό για 14 ημέρες.

Ακόμη, κατήγγειλε την απαράδεκτη εικόνα με τον συνωστισμό στις τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός ανά κάθε πολίτη», ενώ «λουκέτο» μπήκε και σε δύο λαϊκές αγορές στο Ίλιον.

Επίσης, ανακοίνωσε πως την πρόσθετη λήψη περιοριστικών μέτρων τοπικού χαρακτήρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, μπαίνει σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά για 14 ημέρες, ενώ επιβάλλεται επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δήμους:

  • Καστοριάς
  • Ορεστίδος
  • Νεστορίου
  • Μήκης
  • Ξάνθης
«Σε αυτούς τους Δήμους αναστέλλεται η δυνατότητα κατ' εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση. Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες».

Ακόμη αναστέλλεται η δυνατότητα κατ' εξαίρεσης μετακίνησης και για τους ακόλουθους λόγους: 

  1. Η κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (Β4), καθώς αναλαμβάνει το πρόγραμμα βοήθειας των Δήμων
  2. Η μετάβαση σε τελετή (Β5), (επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση σε κηδεία για συγγενείς α΄βαθμού
  3. Η μετακίνηση για ατομική άσκηση ή για τις ανάγκες κατικοιδίου (Β6), (βόλτα με κατοικίδια επιτρέπεται αυστηρά μόνο για 15 πέριξ της κατοικίας).

Στους συγκεκριμένους δήμους, στα σούπερ μάρκετ θα υπάρχει απόσταση ενός πελάτη ανά 20 τ.μ, και στις λαϊκές αγορές, οι πάγκοι πρέπει να έχουν απόσταση 10 μέτρα και να βρίσκονται στην ίδια πλευρά του δρόμου.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνει έκκληση στους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στα σπίτια τους, να αποφύγουν κάθε μετακίνηση ειδικά εκτός γειτονιάς και να περιορίσουν κάθε περιττή επαφή, ενώ να προχωρήσουν στην αγορά τροφίμων και φαρμάκων και να μην προβούν σε άσκοπες μετακινήσεις καθώς ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2000)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, μετακινήσεις, Ξάνθη, Καστοριά, καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, Νίκος Χαρδαλιάς, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK