15:32 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1952)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πλειονότητα των Ελλήνων συμφωνεί με τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά του κορονοϊού, ενώ εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι.

Οι μισοί Έλληνες (50%) θεωρούν ότι θα κολλήσουν τον νέο κορονοϊό, ενώ η συντριπτική πλειονότητα (87%) χαρακτηρίζει θετικά τα μέτρα και σε μεγάλο ποσοστό (73%) ανησυχεί για την εργασία και το εισόδημά τους. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την πανδημία που αναφέρει το ΑΜΠΕ, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορονοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Ενημέρωση Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί καθημερινά την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, ενώ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα την βλέπει το 21% των ερωτηθέντων.

Το 7% την παρακολουθεί σπανιότερα και το 5% ποτέ.

Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Πέντε στους 10 θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορονοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Πώς κρίνουν τα μέτρα

Σε ποσοστό 87% οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικές τις ενέργειες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το 10% αρνητικές.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορονοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%.

Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση δύο μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Εργασία – μισθός

Έκδηλη είναι η ανησυχία για τον τρόπο που θα επηρεαστούν εργασία και εισόδημα από τον κορονοϊό καθώς το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά.

Το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η τέταρτη έρευνα για τον κορονοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για όλους και το «Μένουμε Σπίτι» τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1952)
Tags:
δημοσκόπηση, COVID-19, απαγόρευση κυκλοφορίας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK