11:50 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης Κωνσταντίνος Δασκαλάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα.

Σταθερό χαρακτήρισε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τον αριθμό αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως λειτούργησαν τα μέτρα περιορισμού.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώνεται ακόμη, διότι αρχικά φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν τα μέτρα.

Ωστόσο, παρατήρησε πως δεν πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα.

Τι εκτίμησε για την πορεία της εξάπλωσης στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στη λήψη μέτρων, είπε ότι στόχος είναι να περιοριστούν οι ασθενείς στο σπίτι τους, προκειμένου η μετάδοση του ιού να μην επεκταθεί πέραν της οικογένειας.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση – βάσει των τωρινών δεδομένων – πως ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα.

Όπως είπε, όταν κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια, ιδανικά θα αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα.

Ερωτηθείς τι θα συνέβαινε αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα και είχε υιοθετηθεί το σενάριο της «ανοσίας της αγέλης», είπε ότι θα υπήρχαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκροί στην Ελλάδα στο θετικό σενάριο.

Σε ό,τι αφορά το αρνητικό σενάριο, αν κατέρρεε το υγειονομικό σύστημα και αυξανόταν το ποσοστό θνησιμότητας, οι νεκροί θα ήταν ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες, όπως είπε ο ίδιος.

«Όταν πας για ανοσία της αγέλης, περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού», σημείωσε.

Tags:
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK