ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1746)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 5.00 το απόγευμα, μέσω βιντεοκλήσης, θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επί τάπητος η λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας για τη λειτουργία των εκκλησιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Η κρίσιμη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 5.00 το απόγευμα, μέσω βιντεοκλήσης.

Ανάμεσα στα πιθανότερα σενάρια, επικρατεί αυτό της λειτουργίας των εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών, κάτι στο οποίο φαίνεται ότι συναινεί και η κυβέρνηση.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει το Μαξίμου είναι η πιθανότητα μη συμμόρφωσης μέρους των πιστών με τις παραπάνω αποφάσεις. Εν ολίγοις, το κυβερνητικό επιτελείο φοβάται τις σκηνές συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες, ιδίως το βράδυ της Ανάστασης.

«Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια, αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Εκκλησία σέβεται και ακούει την άποψη της Επιστήμης, καλώντας τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι εκκλησίες, ναοί και μοναστήρια θα παραμείνουν κλειστά - υπό τον φόβο εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού - έως τουλάχιστον τις 11 Απριλίου, δηλαδή έως το Σάββατο του Λαζάρου – ημέρα λήξης της ισχύος της εν ενεργεία Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1746)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησία, Πάσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK