ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1751)
110
Βρείτε μας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, ζήτησε την κεκλεισμένων θυρών λειτουργία των Εκκλησιών από το Σάββατο του Λαζάρου και μετέπειτα. 

Την κεκλεισμένων θυρών τέλεση όλων των Θείων Λειτουργιών από την Κυριακή των Βαΐων (12 Απριλίου) ζητάει η Εκκλησία της Ελλάδας, όπως προκύπτει από την εισήγηση του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Με τη ρύθμιση αυτή της νόμιμης τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρατηθεί άσβεστη η λαμπάδα της Θείας Λατρείας, η οποία για την Εκκλησία είναι κοινή και δημόσι» εφόσον λαμβάνει χώρα εντός του Ιερού Ναού επί της καθαγιασμένης Αγίας Τραπέζης, ακόμη και αν μετέχει στο Μυστήριο μόνον ένας ιερέας και ένας πιστός» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία μας αναλαμβάνει πλήρως την πνευματική ευθύνη της μετοχής των πιστών στη Θεία Λατρεία με τη χρήση μέσων που προσφέρει η τεχνολογία, δια του πνευματικού συντονισμού και της ενώσεως της προσευχής όλων από τα σπίτια τους».

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε μια σειρά δράσεων της Εκκλησίας με στόχο την ενίσχυση των κρατικών αρχών στην προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία έχει διάρκεια έως τις 11 Απριλίου, η τέλεση της Θείας Λειτουργίας επιτρέπεται κεκλεισμένων των θυρών - μόνο με τηλεοπτική, ραδιοφωνική ή διαδικτυακή μετάδοση.

Η νέα απόφαση της κυβέρνησης αναμένεται εντός του επόμενου 10ημέρου, με το Μαξίμου να εκφράζει προβληματισμό για το ενδεχόμενο μη συμμόρφωσης τμήματος των πιστών.

«Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια, αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι -  παρά τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό - ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανήμερα της 18ης Απριλίου.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1751)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK