21:43 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
0 02
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δεύτερο «κύματος» του COVID-19 στην Ελλάδα.

Για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου «κύματος» κορονοϊού το φθινόπωρο ή τον επόμενο χειμώνα, μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την πορεία του ιού στην Ελάδα.

Ο έγκριτος επιστήμονας έκανε λόγο για «μεγάλη αβεβαιότητα», ενώ ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική αντιμετώπισης ενός πιθανού δεύτερου κύματος θα περιλαμβάνει και την τακτική του εμβολιασμού για τη (σ.σ. εποχική) γρίπη.

«Δεν θες να κυκλοφορούν δύο επιθετικοί ταυτόχρονα, ειδικά για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο» εξήγησε, χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και δεν είμαστε 100% σίγουροι. Ξέρουμε ότι κυκλοφόρησαν φέτος τρεις τύποι ιού μαζί. Στην αρχή οι δύο τύπου Α και μετά ήρθε ο Β, και ακολούθησε ο κορονοϊός» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Τσιόδρας.

«Του χρόνου είναι μια μεγάλη αβεβαιότητα, ένα μεγάλο ερωτηματικό αλλά σίγουρα οι στρατηγικές που αφορούν την πρόληψη – αν δεν έχουμε μέχρι τότε εμβόλιο - θα είναι σημαντικές στην προάσπιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ακόμη 101 επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και ακόμη έναν νεκρό, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 1.415 κρούσματα και 50 νεκρούς.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
Tags:
φθινόπωρο, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK