14:49 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1952)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε καραντίνα τέθηκε απόψε και συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ, η Φούστανη στην Έδεσσα μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Σε κατάστασης καραντίνας τέθηκε στις 8 το βράδυ η κοινότητα Φούστανη του δήμου Αλμωπίας Πέλλας, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στις εισόδους και εξόδους του οικισμού, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. είναι αρμόδια για την διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης, τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων και την επιβολή προστίμων.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας έχει κληθεί να λάβει μέριμνα για συνδρομή σε προσωπικά και μέσα όπου και όταν απαιτηθεί αυτό προς τον δήμο Αλμωπίας.

Στο χωριό εμφανίστηκαν τέσσερα κρούσματα κορονοϊού, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, και ελήφθη η σχετική απόφαση.

«Οι κάτοικοι προσπαθούν να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους. Υπάρχει μια σχετική ανησυχία, γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο. Θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς για να τους στηρίξουμε και όχι να τους στιγματίσουμε», είπε ο κ.Μπάτσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμωπίας, επιτροπή υπαλλήλων του δήμου θα τηλεφωνεί κάθε ημέρα στους κατοίκους του χωριού ώστε να καταγράφονται οι ανάγκες τους και στη συνέχεια θα τους προμηθεύει με φάρμακα και τρόφιμα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα διανέμονται δωρεάν, ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία και τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Παράλληλα, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται με όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και απολύμανση.

Η «Ομάδα Διαχείρισης και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του κορονοιού» που δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή θα καταγράψει τους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και θα υπάρξει μέριμνα για την παροχή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους της περιοχής που βρίσκονται σε καραντίνα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1952)
Tags:
περιπολικά, αστυνομία, Έδεσσα, Πέλλα, χωριό, καραντίνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK