ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1708)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών έγινε δημοσία δαπάνη σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η οικογένεια του Μανώλη Γλέζου ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον αγωνιστή της Αριστεράς, λόγω της αδυναμίας να παραστούν στην κηδεία του, που έγινε σε στενό κύκλο, εξαιτίας των μέτρων απαγόρευση κυκλοφορίας για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας

«Σήμερα Τετάρτη 1η του Απρίλη, εμείς, η οικογένειά του, αποχαιρετήσαμε με οδύνη τον αγαπημένο μας Μανώλη Γλέζο.

Οι σε βάθος συζητήσεις μας, οι ιστορίες που ακούραστα έλεγε, τα ταξίδια μας, το σφίξιμο του χεριού και η αγκαλιά, τα βιβλία του με τις αφιερώσεις, θα είναι για μας πολύτιμες αναμνήσεις.

Το ήθος του, η μαχητικότητά του, οι αγώνες του για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα αποτελούν φάρο μας.

Το όνομά του, τα οράματά του και ο τρόπος που πορεύτηκε στη Γη ακριβή παρακαταθήκη».

Η ανακοίνωση της οικογένειας τονίζει επίσης πως: «Όλους όσοι τον αποχαιρέτησαν μαζί μας με μια λέξη, μια σκέψη, ένα κείμενο, μία φωτογραφία, ένα ποίημα, ένα λουλούδι και μια ζωγραφιά στην πόρτα του σπιτιού του, μία δωρεά, ένα τραγούδι, ένα χειροκρότημα, ένα δάκρυ, το χτύπημα της καμπάνας, θερμά ευχαριστούμε». 

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου έγινε δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον «τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης», ενώ ο τάφος προσφέρθηκε τιμητικά από τον δήμο Αθηναίων, ενώ μεσίστια κυματίζει η σημαία στην Ακρόπολη σε ένδειξη πένθους για τη μεγάλη αυτή απώλεια.

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1708)
Tags:
Εθνική Αντίσταση, αντίσταση, αριστερά, νεκρός, θάνατος, κηδεία, Μανώλης Γλέζος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK