12:36 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1763)
0 0 0
Βρείτε μας

Κάποιοι άλλοι από τους επαναπατριζόμενους είναι Έλληνες από τις γειτονικές στην Αυστρία χώρες, Σλοβακία και Τσεχία, ενώ μερικοί, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην Αθήνα θα φτάσουν με ειδική πτήση της Aegean, 74 Έλληνες πολίτες εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.

Ο επαναπατρισμός τους εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία και της ίδιας της πρέσβεως, Αικατερίνης Κόϊκα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι περισσότεροι από τους επαναπατριζόμενους είναι εποχικοί εργαζόμενοι στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και Φόραλμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί αποκλεισμένοι, μετά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στα δύο κρατίδια από τις εκεί ομόσπονδες αρχές εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία 60 Έλληνες φοιτητές

Σε προληπτική καραντίνα λόγω κορονοϊού θα παραμείνουν 60 φοιτητές κι ένα βρέφος που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία, μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων.

Συνολικά 150 φοιτητές έχουν επιστρέψει από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι 60 φοιτητές και το βρέφος μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Για την επιστροφή των φοιτητών κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν, για ακόμη μία φορά, η ΠΑΜΘ και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1763)
Tags:
μετακινήσεις, COVID-19, επιστροφή, Τουρκία, Αυστρία, εγκλωβισμός, Έλληνες, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK