ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1708)
0 0 0
Βρείτε μας

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση των μέσων προσωπικής υγιεινής έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος διαπίστωσε τάσης άμβλυνσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Τάση άμβλυνσης του κορονοϊού στην Ελλάδα διαπιστώνει ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης μίλησε στον «Mega».

Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει «χαλάρωση», ενώ επανέλαβε την ανάγκη τήρησης όλων των έκτακτων μέτρων. 

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ έδωσε αναλυτικές οδηγίες για την ορθή χρήση των μέσων προσωπικής υγιεινής.

Πιο συγκεκριμένα, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση αντισηπτικού, κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με επιφάνειες, τις οποίες έχουν ακουμπήσει και άλλα άτομα.

Όσον αφορά τα γάντια, υπογράμμισε ότι είναι μίας χρήσης, δηλαδή προστατεύουν μόνο μία φορά. «Μετά πρέπει να τα απορρίψουμε και να βάλουμε άλλα».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπενθυμίσει την ανάγκη καλού και συνεχούς πλυσίματος των χεριών με σαπούνι ή αντισηπτικό.

Κάνοντας ειδική μνεία στις μάσκες, παρέπεμψε στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει επανειλημμένως διαμηνύσει ότι η χρήση τους αφορά τους ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

«Από όσα τεστ έχουν ήδη βγει, διαπιστώνεται ότι υπάρχει ένα σημαντικό μέρος θετικών κρουσμάτων. Θα διαχωρίσουμε τους θετικούς από τους αρνητικούς, οι θετικοί θα παρακολουθηθούν και οι αρνητικοί θα μπουν σε καραντίνα».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1708)
Tags:
ΕΟΔΥ, COVID-19, κορονοϊός, αντισηπτικό χεριών, μάσκες, μάσκα, γάντια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK