11:28 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1762)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανέφερε ότι η Θεία Κοινωνία εφόσον οι πόρτες είναι κλειστές δεν θα δοθεί «χωρίς να σημαίνει ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει» τον κορονοϊό.

Ώριμη χαρακτήρισε την ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις εκκλησίες κατά την περίοδο του Πάσχα εν μέσω κορονοϊού ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας σχολίασε ότι «τον Μάιο θα κοινωνήσουμε όλοι μαζί».

Σχετικά με την απόφαση για τις εκκλησίες ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι «δεν είναι το μέγιστο αλλά είναι το μεγαλύτερο καλό στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε όλοι» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Εκκλησία θα πείσει τους πιστούς να κάνουν αυτό που πρέπει.

«Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο να τους πείσουμε όλους. Ανάλογα με αυτούς που πάνε στις παραλίες είναι και κάποιοι που έρχονται στις Εκκλησίες. Τους κατανοώ. Τους λέω ότι είναι υπέρτατη αγάπη στον αδελφό», είπε ο κ. Ιγνάτιος.

Για τη Θεία Κοινωνία, είπε ότι εφόσον οι πόρτες είναι κλειστές δεν θα δοθεί «χωρίς να σημαίνει ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει».

Έστειλε μήνυμα ότι «τον Μάιο θα κοινωνήσουμε όλοι μαζί» και σχολίασε ότι τουλάχιστον με την απόφαση της ΔΙΣ οι ιερείς θα μπορούν να βρίσκονται στο ναό και στους πιστούς να ξέρουν ότι ο ιερέας προσεύχεται για όλους.

Για την Ανάσταση στις 26 Μαΐου, είπε πως προβλέπεται με βάση το τυπικό της Εκκλησίας.

«Είναι η ίδια ακριβώς ακολουθία όπως το Πάσχα. Να γιορτάσουμε πλέον το Πάσχα όπως κάθε χρόνο», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος.

Σχετικά με το Άγιο Φως εξέφρασε την ελπίδα πως θα φτάσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και θα εξεταστεί πως θα μπορούσε να πάει από σπίτι σε σπίτι.

«Έστω και στην Ελλάδα να φτάσει. Είναι ανακουφιστικό να κρατήσουμε μια παράδοση που μας συνδέει με τα Ιεροσόλυμα», σημείωσε.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1762)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Θεία Λειτουργία, θεία κοινωνία, μητροπολίτης, Πάσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK