07:07 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
0 0 0
Βρείτε μας

Αντισηπτικά και μάσκες παράγουν πλέον στρατιωτικά εργοστάσια μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού έχουν προσαρμοστεί τα στρατιωτικά εργοστάσια μετά και από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της κοινωνίας.

Ειδικότερα, παραγωγή αντισηπτικού από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης έχει ξεκινήσει να παράγει η 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού

Στόχος είναι η διάθεση 20.000 φιαλών των 400 ml για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του ενός λίτρου για το υπουργείο Υγείας.

Από τις παρτίδες που θα παραχθούν, 1.000 φιάλες θα χορηγηθούν για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Επίσης, λειτουργούν δύο γραμμές παραγωγής ανά οκτώ ώρες, κατασκευάζοντας ημερησίως 1.200 φιάλες των 400ml ή 5.000 φιάλες του ενός λίτρου για την κάλυψη των αναγκών διοικητικής μερίμνης που προκύπτουν βάσει του ολοκληρωμένου σχεδιασμού υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει από τα Επιτελεία.

Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο άρχισε η παραγωγή ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για την ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραχθούν 50.000 μάσκες ενώ το 700 ΣΕ έχει προχωρήσει στην προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή άλλων 100.000 μασκών την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης προγραμματίζεται η λειτουργία γραμμής παραγωγής για την κάλυψη αναγκών σε υγρούς αντισηπτικούς σάπωνες και διαλύματα υποχλωριώδους νατρίου.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, μάσκα προστασίας, αντισηπτικό χεριών, εργοστάσιο, Ένοπλες Δυνάμεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK