20:57 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2469)
0 01
Βρείτε μας

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας προειδοποίησε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και σημείωσε πως η επιδημία κορονοϊού είναι απρόβλεπτη.

«Οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας» διαμήνυσε αναφερόμενος στον κορονοϊό ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «δεν είμαστε ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου», καθώς και ότι το σύστημα υγείας θα πιεστεί.

Έφερε, δε, ως παράδειγμα την Ιταλία, σημειώνοντας πως αρχικά ήταν χαμηλή η κινητικότητα της επιδημίας και στις 26 Φεβρουάριου απότομα πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, είναι νωρίς για δηλώσεις καθώς «ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν είμαστε, έχουμε πολύ χρόνο μπορεί να έχουμε και παράταση».

Ο ίδιος συνέστησε να μην υπάρχει εφησυχασμός, καθώς «οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας», όπως είπε, ενώ υπογράμμισε πως η επιδημία κορονοϊού στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη.

«Δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνουν τα πράγματα σύμφωνα με τα μοντέλα» διευκρίνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς για υπολογισμούς.

Εξήγησε, επιπλέον, πως «ακόμη και να περάσει το δυσκολότερο κομμάτι δεν σημαίνει ότι αυτομάτως βγαίνουμε από το σπίτι».

Στάθηκε, δε, στην ανάγκη να αντέξει το σύστημα υγείας και επεσήμανε ακόμη πως «και οι λίγοι που βγαίνουν κάνουν μεγάλη ζημιά».

Εξέφρασε, εξάλλου, την εκτίμηση πως υπάρχει ακόμη διασπορά, ακόμη και σε λαϊκές αγορές ή τράπεζες.

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε ακόμη στην αρχή, δεν χρειάζεται χαλάρωση» επεσήμανε και συνέστησε να μην υπάρχουν θριαμβολογίες.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2469)
Tags:
καθηγητής, ιός, Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK