17:08 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 80
Βρείτε μας

Μεγάλη ρωσική εφημερίδα υμνεί τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα για τον ρόλο του στη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Διθυράμβους επιφύλαξε η ρωσική εφημερίδα Kommersant στον καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Ονομάζεται σωτήρας του έθνους».

Το ρεπορτάζ με υπότιτλο: «Πώς ένας άνθρωπος έσωσε την Ελλάδα από την επιδημία του κορονοϊού» αναφέρεται στη συμβολή του κ. Τσιόδρα στη μάχη κατά του ιού ως «κύριου δημιουργού του ελληνικού "θαύματος του κορονοϊού"».

Το δημοσίευμα της Kommersant βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα ρωσικά ΜΜΕ και αναδημοσιεύτηκε σε εφημερίδες, σε πολλές ιστοσελίδες και προβλήθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς με εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αναφορά γίνεται και στη στάση των Ελλήνων στην περιπέτεια αυτή που περνάει όλος ο πλανήτης, με τον ρεπόρτερ Αντρέι Πλάχοβ να σχολιάζει πως «οι Έλληνες φαίνεται πως τα έχουν καταφέρει. Στη χώρα σήμερα δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων, υπάρχουν αντισηπτικά και το πρόβλημα ήταν μόνο οι μάσκες. Ωστόσο, οι άνθρωποι, σύμφωνα με τους συνομιλητές μου, θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον».

Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα μια ιστορία αλληλεγγύης: «Στην Ελλάδα, οι πολίτες, μαζί με τους μετανάστες, συσπειρώθηκαν ενάντια σε έναν κοινό κίνδυνο: για παράδειγμα, μια μετανάστρια από την Αλβανία, ιδιοκτήτρια εργαστηρίου όπου επιδιορθώνονται ρούχα, έραψε 700 μάσκες σε τρεις ημέρες και τις δώρισε στο νοσοκομείο. Μια τέτοια χώρα είναι η Ελλάδα, όπου η προθυμία των αρχών να ακολουθήσουν τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και της λαϊκής αλληλεγγύης συνέβαλαν στη συγκράτηση της εξάπλωσης του COVID-19».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εφημερίδα, Ρωσία, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK