ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 10
Βρείτε μας

Για την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις εξελίξεις σχετικά με τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται το κοινό στοίχημα που υπάρχει για την αναχαίτιση του κορονοϊού τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για την δομή μεταναστών στη Ριτσώνα, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως ελήφθησαν 90 δείγματα για εξέταση, ενώ σήμερα ακόμη 22 από αυτά ήταν αρνητικά. 

Όσον αφορά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στον Πειραιά, πως από τους 382 επιβάτες, οι 121 ήταν θετικοί, 2 στο νοσοκομείο και 119 πάνω στο πλοίο και 261 ήταν αρνητικοί στον COVID-19.

Από τους θετικούς στον ιό, οι 65 είναι Τούρκοι υπήκοοι, 17 Ινδονήσιοι, 16 από την Ουκρανία, πέντε από την Ελλάδα, έξι από το Ουζμπεκιστάν, τρεις από την Μολδαβία, δύο από Κούβα, ένας από Βουλγαρία, δύο από ΗΠΑ, ένας από το Κιργιστάν και ένας από την Λευκορωσία.

Όπως υπογράμμισε επίσης, όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα στο πλοίο ενώ όλων η υγεία είναι θετική και είναι ασυμπτωματικοί.

Για τους υπόλοιπους επιβάτες που είναι αρνητικοί στον ιό, ξεκινά η μεταφορά τους σε τρία ξενοδοχεία στην Αττική, όπου θα παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
επιβατηγό πλοίο, πλοίο, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετανάστες, κλειστές δομές, φιλοξενία, μέτρα προστασίας, νεκροί, κρούσματα, Νίκος Χαρδαλιάς, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK