ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 10
Βρείτε μας

Την ανάγκη παράτασης του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού, επισημαίνει με ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επαναλαμβάνει πως πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα θα έχει νόημα μόνο αν διατηρήσουμε όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα» σημειώνει ο Ηλίας Μόσιαλος ενώ νωρίς το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται ως τις 27 Απρίλη.

Πρέπει να τηρήσουμε με ευλαβικό τρόπο τα μέτρα σημειώνει ο κ. Μόσιαλος και προειδοποιεί πως αν δεν γίνει αυτό και αυξηθούν κατά πολύ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, τότε δεν θα μιλάμε για ελεγχόμενη και προσεκτικά προετοιμασμένη επιστροφή σε μερική κανονικότητα αλλά για διαχείριση μιας πολύ έντονης κρίσης.

Επίσης, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE ανέφερε πως σε άλλες χώρες που τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν εκτιναχθεί, δεν μιλούν για την επόμενη μέρα.

«Στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία δεν σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Διαχειρίζονται ένα πολύ δύσκολο παρόν. Εμείς κινηθήκαμε νωρίς και πολύ πριν από άλλους το Φεβρουάριο και έχουμε απτά αποτελέσματα. Πρέπει επομένως να σχεδιάσουμε πολύ προσεκτικά τις επόμενες φάσεις», σημείωσε.

Ο κ. Μόσιαλος, υποστήριξε επίσης πως είναι δύσκολο για μια κυβέρνηση να παίρνει μέτρα περιορισμού όταν άλλες κυβερνήσεις δεν το έχουν κάνει, όμως έγινε το σωστό.

«Αλλά τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Δεν θα υπάρξει επαναφορά σε μερική κανονικότητα αν δεν διαφυλάξουμε ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για τον COVID-19.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
μετακινήσεις, σούβλα, αρνί, Πάσχα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, COVID-19, κορονοϊός, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK