ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1719)
0 11
Βρείτε μας

Την ελληνική κυβέρνηση και τη στάση των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα πρόληψης επαινούν με δημοσίευμά τους οι βρετανικοί Times.

Την άμεση και αποτελεσματική απόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού αλλά και την συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού σημειώνουν με σημερινό άρθρο τους οι Times του Λονδίνου. 

«Οι Έλληνες είναι δύσκολος λαός. Πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία για να παραβιάζουν τους κανόνες, να αψηφούν τις προθεσμίες και να θέτουν το γενικό καλό σε δεύτερη μοίρα. Όμως με την κρίση του κορονοϊού στην Ευρώπη δείχνουν μια σπάνια και νηφάλια πλευρά στην απείθαρχη φύση τους», γράφει το άρθρο.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ταχύτατη και τολμηρή» την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης τόσο για τα μέτρα προστασίας όσο και για τα οικονομικά μέτρα.

«Οι ουρές στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ήρεμες και κανονικές. Και περίπου 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, είναι κολλημένοι στις τηλεοράσεις τους κάθε βράδυ στις 6 μ.μ., παρακολουθώντας τον επικεφαλής υγείας του έθνους και τον συντονιστή εθνικής ασφάλειας να εκδίδουν ενημερώσεις και προειδοποιήσεις για τον ιό», αναφέρει επίσης.

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως στην αρχή της κρίσης τα πράγματα δεν ήταν εύκολα αφού πολλοί έβγαιναν στις παραλίες και τα πάρκα, αγνοώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης και στη συνέχεια αναφέρεται στα πιο αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Όλα αυτά σε άλλες εποχές θα ήταν αιτία για μεγάλες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα» σημειώνει το άρθρο, συμπληρώνοντας όμως: «Αλλά ένα χρόνο μετά την έξοδο από μια εξαντλητική δεκαετή οικονομική κρίση που κατέστρεψε πάνω από 100.000 μικρές επιχειρήσεις και άφησε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άνεργους, οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει μια συλλογική ανοχή στις δυσκολίες».

Το άρθρο των Times υπογραμμίζει πως τα μέτρα δείχνουν να αποδίδουν και αναφέρεται στα στατιστικά στοιχεία της πανδημίας στη χώρα μας.

«Τα πάμε καλά και πιθανότατα ξεφύγαμε από το σενάριο να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιταλία ή Ισπανία, δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής κατά του κορονοϊού. Αλλά έχουμε ακόμα αρκετές κρίσιμες εβδομάδες μπροστά μας. Και πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία και να τηρήσουμε τους κανόνες, συμπλήρωσε», σημειώνει το άρθρο.

Κλείνει δε με μια αναφορά στην αποδοχή των μέτρων από τους Έλληνες αλλά και στην αύξηση της δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1719)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, Μέτρα, άρθρο, δημοσίευμα, Έλληνες, Κυβέρνηση, κορονοϊός, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK